В края на 1800 г., когато декорирането на дръвчета за празницитестанало

...
В края на 1800 г., когато декорирането на дръвчета за празницитестанало
Коментари Харесай

Как да рециклираме коледната си елха след празниците?

В края на 1800 година, когато декорирането на дръвчета за празницитестанало известно, елхи са покрити с най-разнообразни украси. Елхата е детайл на величие към нашите празници - само че също и детайл на отпадъците.

След като празниците приключат, дръвчето се трансформира в непотребна вещ и наша задача е да се погрижим за него по допустимо най-природосъобразен метод. Имате няколко метода да рециклирате коледното дърво, като дадете нов живот на него и подпомогнете живота на планетата.

На първо място, добре е да купувате живи коледни елхи с непокътнати корени. След това може да ги засаждате в градината си и да им се радвате дълги градини. Направете го допустимо най-скоро след Коледа.

Тези дръвчета могат да послужат за дом на птици и разнообразни животни, които да се приютят там през студените зимни дни.

Можете да отрежете клоните на дръвчето и да ги поставите край вашите растения, с цел да ги предпазите от заледяване. Клоните обезпечават непрекъснатите температури, от които множеството растения се нуждаят. Или просто използвайте клоните като украса.Някои общини имат програми за преработване на елхите. За да разберете дали сходна стратегия съществува покрай вас, обадете се до съответното кметство.

В по-тъжният вид, можете да използвате непотребната елха за огрев. Но не изгаряйте клоните, защото те могат да хвърлят рискови искри.
Дървеният материал може да бъде употребен от фенове със страст към дървообработването.

Можете също по този начин да съберете иглите на елхата и да ги поставете в торбички, с цел да усещате аромата на гора през цялата година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР